Mosc Alb – dragoste la prima mirosire

mosc-albMoscul alb este mireasma care mi-a inspirat acest website. Si pentru ca pe baza mirosului receptam si multe alte mesaje si informatii despre oameni si univers, m-am hotarat sa scriu aici tot ceea ce cred, gandesc, anticipez, imaginez, intuiesc, simt, stiu, visez, toate aceste actiuni sinonime verbului a mirosi.

Poate ca la prima vedere am acorda prea putina importanta acestui simt insa la o cautare mai amanuntita am aflat ca nici nu am exista daca spermatozoizii nu ar gasi ovulul cu ajutorul senzorului de miros si ce sa mai zic ca mirosul joaca inconstient un rol important in alegerea partenerului de viata. Se pare ca ovulul miroase, conform specialistilor, a lacramioare, iar spermatozoizii a flori de castan. Interesanta combinatie!

Atunci cand mirosim un parfum, o floare sau pe cineva, sentimentele si dispozitiile ne sunt influentate instant pentru ca nervul olfactiv este in legatura cu centrul de placere din creierul nostru. Mirosurile placute si esentele aromatice actioneaza cu viteza de secunde direct in centrul emotional al creierului, fara a parcurge ocolisurile unei gandiri logice.  moscalb-first

Ierburile dulci mirositoare, uleiurile si miresmele sunt considerate a avea capacitatea de stimulare a atitudinii creative si a spiritului. Aceste calitati fac din miros o parte integranta a practicii spirituale.

Parfumurile placut mirositoare si uleiurile sunt o parte esentiala in stilul de viata actual, ele avand rolul de a ne stimula inima si mintea. Parfumurile si uleiurile parfumate au, de asemenea, capacitatea de a crea o atmosfera protectiva si confortabila. Folosirea priceputa a mirosurilor in casa poate ajuta la crearea unei atmosfere armonioase din punct de vedere emotional. Mirosul functioneaza in principal la nivel instinctual, stimuland multe dintre nevoile primare.

Pentru cultivarea autoconstientizarii, unul dintre cei mai importanti factori este observarea constienta a mirosurilor corporale, care este asociata cu diferite stari fizice, emotionale si psihologice. Fiecare persoana are un miros distinct, care desi se schimba incontinuu, este la fel de special si de unic precum culoarea ochilor sau felul cum merge. Mirosul corpului este legat direct de dieta si, pana la un anumit punct, de stilul general de viata al acelei persoane. Cineva care mananca ceapa si usturoi in mod regulat va vedea ca acest miros patrunde in respiratie, transpiratie si in secretiile sexuale. La fel, un consumator de carne, un vegetarian, un fumator si un bautor de alcool vor avea mirosuri corporale distincte.

De fapt, o persoana receptiva si sensibila poate invata foarte multe despre o alta persoana, cu totul straina, numai cu ajutorul simtului mirosului.

Excitatia sexuala provoaca tot felul de mirosuri exotice care emana din corp, din respiratie, din piele si mai ales din organele sexuale. Se spune pe drept cuvant ca cel mai placut miros al unei femei este mirosul ei natural.

Multe parfumuri celebre se bazeaza pe extracte animale puternice pentru a crea „tonul” de baza sau „vibratia purtatoare”, peste care se adauga parfumurile mai subtile. De obicei, aceste ingrediente de baza provin de la glandele sexuale; moscul este obtinut din secretia glandulara a unui tip de cerb, iar secretia de zibeta provine din glanda anala a acestui animal. Cele mai multe parfumuri florale sunt derivate din esente de plante comparabile cu secretiile sexuale de la animale.

Simtul mirosului este mult mai puternic la animale decat la fiintele umane, care au devenit insensibile prin obiceiurile lor nenaturale. Un stil de viata natural mareste semnificativ sensibilitatea la mirosuri si deschide o noua lume de miresme subtile, de a caror existenta omul obisnuit nici nu are idee.

Analize specifice ale mirosurilor au stabilit ca forma structurii moleculare a mirosurilor este cea care le determina efectul. Astfel, toate tipurile de miros camforat au molecule sferice, mirosurile de mosc au molecule in forma de disc, mirosurile florale au molecule in forma de disc cu o coada mai lunga, mirosurile mentolate au molecule de forma ascutita, iar cele mai multe tipuri de alcool au molecule in forma de bastonas.

Cand inhalam un miros, vibratia si forma moleculara produc schimbari in membranele mucoase, rezoneaza cu perisorii si nervii olfactivi si stimuleaza bulbul olfactiv al creierului. Astfel, simtul mirosului are multe fatete si este legat in mod direct de chimia corpului.

Inainte de toate, parfumul, mireasma si uleiurile mirositoare creeaza si stimuleaza starea de spirit. Ele actioneaza asupra sentimentelor si stimuleaza facultatile suprasenzoriale.

De curand, a aparut interesul pentru proprietatile vindecatoare si de infrumusetare ale uleiurilor esentiale din flori si plante armatice. Esentele pure sunt deja usor de gasit, asa ca incercati sa evitati folosirea parfumurilor sintetice, caci efectul lor nu este acelasi cu cel al esentelor naturale. Familiarizati-va cu diversele uleiuri esentiale si invatati sa le distingeti pe cele bune de cele inferioare. In acest sens, lucrarea lui Robert Tisserand, Arta aromaterapiei poate fi un inceput in forta al studiului terapiei prin arome.

Moscul este o aroma continuta de multe parfumuri, despre care se spune ca are o aroma puternic afrodiziaca. Moscul este aroma ideala pentru a uita de cotidian si stimuleaza senzualitatea. Moscul natural este produs de secretia glandelor sexuale ale cerbilor care contin mult mosc pentru a atrage femelele, dar nu va faceti griji pentru ca ceea ce se foloseste in parfumuri poate fi produs si din plante sau poate fi sintetizat. Mai mult, chiar si oamenii produc un miros de mosc in zona axilelor si a organelor genitale.

Pentru prima data, moscul alb sintetic a fost produs de Alber Baur in anul 1888 in urma unor experimente.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *